De Beurs van Libramont

De Beurs voor landbouw, bosbouw en agrovoeding van Libramont is een reusachtige tentoonstelling in openlucht  die elk jaar meer dan 220 000 bezoekers, 800 exposanten en 5000 merken verwelkomt op een terrein van 300 000 m².

Een uniek evenement 

Het is een buitengewoon uitstalraam van de landelijke wereld n zijn vele facetten: machines, veeteelt, het bos, agrovoeding, tuinbouw, maar ook onderzoek, onderwijs en cultuur.

Door haar duurzame beheer is het een " groene ". beurs. Recyclage, vegetalisatie van het terrein en hernieuwbare energie zijn de rode draad.  

Deze aspecten maken van de Beurs een evenement zonder weerga in Europa.

Een evenement met talrijke facetten

De Beurs van Libramont vindt elk jaar plaats tijdens het laatste weekend van juli. Ze wordt om de twee jaar gevolgd door de Demo Forest en om de vier jaar door de Dag van het Gras.  De volgende editie van de Beurs vindt plaats van 22 tot en met 25 juli 2016.  

Nieuws

Dank u voor uw deelname !

Bedankt iedereen voor jullie aanwezigheid op de editie 2016.

Jullie waren met 195.177 bezoekers, bijna 1.000 exposanten en partners, 400 journalisten, 250 jobstudenten, meer dan 50 leveranciers en 250 veiligheidsagenten, van 30 nationaliteiten, op Libramont 2016 aanwezig. 

Hartelijk dank voor het vertrouwen en de medewerking ! 

Foto's van deze editie kan u bekijken via volgende LINK.

Tot ziens in 2017, van 28 tot en met 31 juli in Libramont en op 1 en 2 augustus op Demo Forest in Bertrix. 

Wij zijn allen kinderen van de aarde!


Kaarten beschikbaar bij Crelan

Toegangskaarten voor de Beurs van Libramont zijn verkrijgbaar in alle agentschappen van Crelan, ook als u geen klant bent bij Crelan.

Kaart voor 1 dag 9 € 
Kaart voor 4 dagen 30 €

Cluster diergezondheid en Melkveecluster (en parcours)

De Beurs 2016 pakt uit met een grote nieuwigheid die beantwoordt aan de vraag van de exposanten. Ze richt namelijk de schijnwerper op twee kenniscentra:

  • Het cluster dierengezondheid

  • Het melkveecluster (en parcours)
  •  *

  • cluster dierengezondheid
    « Wij zorgen voor u » (Hal 1)

De dierenarts op het platteland begeleidt de veeteler bij het dagelijkse beheer van zijn fokkerij. Daartoe werkt hij samen met verschillende partners, instanties, laboratoria, bedrijven... U vindt ze in het « kenniscentrum diergezondheid », midden in hal 1.

Samen verrichten ze heel wat taken: productiviteit, zoötechnische aspecten, kwaliteit van het veevoeder, dierenwelzijn, zoönotische ziekten, verstandig gebruik van geneesmiddelen, voedingsfabrikanten, enz.

Stuk voor stuk uitdagingen die mee beantwoorden aan de verwachtingen van de consumenten inzake kwaliteit van de agrovoedingsproducten en bescherming van de gezondheid.

De dierenarts heeft natuurlijk ook aandacht voor gezelschapsdieren: In het « kenniscentrum diergezondheid » vindt u informatie en partners voor uw trouwe viervoeter.

Elke dag geven de dierenartsen uitleg over verschillende facetten van de gezondheid van runderen en honden… 

We merken op dat het cluster diergezondheid deel uitmaakt van het Parcours pro, een andere nieuwigheid in 2016.

Komt u met uw hond naar de Beurs van Libramont: verkeert hij in goede gezondheid? 

De Union Professionnelle Vétérinaire biedt hem een GRATIS klinisch onderzoek aan. Afspraak in het Kenniscentrum diergezondheid, dagelijks van 10u30 tot 11u30, van 12u tot 13u30, van 14u tot 15u, van 15u30 tot 16u30  en van 17u tot 18u.

--------

  • Het melkveecluster (en parcours)

Hieronder vindt u de lijst van exposanten van het melkveecluster en op de volgende pagina's alle exposanten die zich op uw parcours Pro bevinden.

Een bezoek aan het cluster diergezondheid maakt het gamma producten en diensten die u nodig heeft, compleet.

Alle gegevens van de exposanten van het melkveecluster op de Beurs vindt u op pagina's 5, 6 en 7 van het programma.

We merken op dat het melkveecluster deel uitmaakt van het Parcours pro (zone 34 op het plan), een andere nieuwigheid in 2016.


Video Libramont

Al de video's van de Beurs van Libramont en Libramont Exhibition & Congress zijn beschikbaar op Vimeo


Foire de Libramont | Rue des Aubépines, 50 | B-6800 Libramont | + 32 (0) 61 23 04 04
Sur le site de Libramont Exhibition & Congress